ma 26. kesäkuuta 2017 12.51.00

Autokoululiitto Suomi Areenalla 10.-14.7

Auto- ja liikenneala näkyvästi esillä SuomiAreenalla
Tiedote. Julkaistu: 26.06.2017, 11:00
Autoalan Tiedotuskeskus

 

Liikenne on näkyvästi esillä kesäisellä SuomiAreenalla 10.–14.7. Porissa. Liikenteen ajankohtaiset teemat näkyvät Kansalaistorilla koko viikon ajan. Viikko huipentuu liikenteen superpäivään perjantaina 14.7., jolloin kolme laajaa keskustelutilaisuutta luotaa liikenteen ja autoilun tulevaisuutta. 

Autoalan Keskusliitto, Autoliitto, Autotuojat ja -teollisuus, Liikenneturva, Liikennevakuutuskeskus ja Suomen Autokoululiitto esittäytyvät yhteisesti Kansalaistorilla ja keskustelutilaisuuksissa.

Liikenneturvallisuus nousee yhdeksi Kansalaistorin tärkeimmistä teemoista. Turvalaitteiden yleistyminen on vähentänyt liikenneonnettomuuksia ja lieventänyt onnettomuuksien seurauksia. Onnettomuustietoinstituutin ja Trafin tuoreen tutkimuksen mukaan ajoneuvon iällä on merkittävä vaikutus turvallisuuteen. Uusimmat autot tarjoavat kuljettajalle keskimäärin 10–20 % paremman suojan kuin kymmenen vuotta vanhemmat autot. Kansalaistorilla on mahdollisuus tutustua tarkemmin ajoneuvojen aktiivisiin ja passiiviin turvalaitteisiin.

Toinen tärkeä teema on päästöjen vähentäminen. Liikenteen hiilidioksidipäästöt ovat vuosina 2005–2015 vähentyneet 13 %. Näillä näkymin Suomi saavuttaa EU:n asettamat vuotta 2020 koskevat tavoitteet, jotka edellyttävät vuoteen 2020 mennessä liikenteen kasvihuonekaasupäästöjen vähentämistä 16 % vuoden 2005 tasosta. Uusien henkilöautojen hiilidioksidipäästöt ovat vähentyneet 36 % vuosina 1995–2005, ja päästöjen on tulevina vuosina ennakoitu vähenevän 2–3 % vuodessa. Kansalaistorilla on alkuviikolla esillä ladattava hybridiajoneuvo, jonka päästöt ovat keskimääräistä autoa selvästi pienemmät.

Torstaina Kansalaistorilla on esillä mopoautojen liikenneturvallisuus. Lisäksi autoala järjestää samana päivänä koeajotilaisuuden, jossa voi testata nopeudeltaan rajoitettua pienikokoista henkilöautoa ja verrata sitä mopoautoon.

Torstaina klo 15 Torivartissa tapaavat Liikenneturvan toimitusjohtaja Anna-Liisa Tarvainen ja liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja kansanedustaja Ari Jalonen. Eduskunta tukee näkyvästi suojatieturvallisuutta korostavaa suojatiekampanjaa. Perjantaina Kansalaistorilla on suojatiekampanjan kuvaus, jossa jokainen voi antaa omat kasvonsa kampanjan tueksi.

Liikenteen superperjantaina pohditaan autoilun ja liikkumisen kehitystä

SuomiAreenan viikko huipentuu perjantaina 14.7. kolmeen liikenneaiheiseen keskustelutilaisuuteen, jonka avaa auto- ja liikennealan järjestöjen keskustelu klo 10 Bepop-lavalla. Autoilun ja liikkumisen tulevaisuudesta ovat keskustelemassa europarlamentaarikko Merja Kyllönen, kansanedustaja Hjallis Harkimo, vapaa tietokirjailija Osmo Soininvaara, toimitusjohtaja Mikael Jungner, varatoimitusjohtaja Mia Miettinen ja toimittaja Arttu Toivonen. Keskustelun juontaa Jaakko Saariluoma. Auto- ja liikennealan järjestöjen jälkeen lavan valtaavat liikenne- ja viestintäministeriö sekä eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunta.

Kerro näkemyksesi liikkumisen tulevaisuutta kartoittavassa kyselyssä

Liikenteen merkitys suomalaisten arjessa on suuri, sillä suurin osa päivittäisistä toimistamme edellyttää matkoja kävellen, autolla, pyörällä tai joukkoliikenteellä. Auto- ja liikennealan järjestöt kartoittavat kesällä suomalaisten liikkumistottumuksia sekä näkemyksiä liikenteen tulevasta kehityksestä. Tuloksia nostetaan esille myös perjantain keskustelutilaisuudessa. Kyselyyn pääset tästä.

Lisätietoja:

Tutustu tarkemmin SuomiAreenan liikenneaiheiseen ohjelmaan
Onnettomuustietoinstituutin ja Trafin tutkimus henkilöautojen kolariturvallisuuden kehityksestä
 

toimitusjohtaja Ari Heinilä, Suomen Autokoululiitto, p. 0400 815 505, ari.heinila@autokoululiitto.fi
toimitusjohtaja Pekka Rissa, Autoalan Keskusliitto, p. 0500 417 300, pekka.rissa@akl.fi
toimitusjohtaja Pasi Nieminen, Autoliitto, puh. 040 507 0100, pasi.nieminen@autoliitto.fi
toimitusjohtaja Tero Kallio, Autotuojat ja -teollisuus, p. 040 729 4513, tero.kallio@autotuojat.fi
toimitusjohtaja Ulla Niku-Koskinen, Liikennevakuutuskeskus, p. 040 450 4613, ulla.niku-koskinen@vakuutuskeskus.fi
järjestöpäällikkö Pasi Anteroinen, Liikenneturva, p. 040 7673 737